Ilvas Liepnieces dzimtā puse ir Latgale. Atnākot uz Auci, sākusi strādāt “Elvi” kulinārijā par pavāri, bet nu jau 7 gadus strādā PII “Pīlādzītis” par šefpavāri un jau ir kļuvusi par aucenieci.
Ilva ļoti mīl ziedus, tāpēc tie viņas ikdienā ir it visur. Gan krāšņajā dārzā, ko iekopj kopā ar dzīvesbiedru, gan gardajos ēdienos kā fantastiski dekori. Ilva jau kļuvusi atpazīstama ar savu īpašo kūku dekorēšanas stilu ar ziediem, jo sevišķi krāšņām rozēm. Ja piekrītam teicienam, ka vispirms ēdam ar acīm, tad šķiet neiespējami, ka kaut kas no Ilvas gatavotā varētu neiet kādam pie sirds. Ēdienam jāsākas ar skaistu dekorējumu, tas ir kā glezna, kam jārosina apetīte. Dažādi virtuves knifi parastus augļus un dārzeņus pārvērš īstos mākslas darbos. Košās mīlestības krāsās veidotas ēdamās rozītes, ko var pagatavot no ābolu šķēlītēm vai kāda cita dārzeņa. Īpaši piemēroti ir mazie ķirštomātiņi.
Jebkuros svētkos svarīgi ir radīt laimes un māju sajūtu kopā ar mīlestību. Arī ar ēdienu ir iespējams pateikt –“Es tevi mīlu”, ko ir svarīgi dzirdēt ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Sirds tēmu aizskarot, Ilva stāsta par Valentīndienu, kādas sajūtas virmo gaisā un ko tieši tā nozīmē viņai. Ilva uzskata, ka mīlestības nekad nav par daudz gan pret sevi, gan savu otru pusīti. Tad nu to iesaka parādīt, kā vien spējam. Ilva labprāt padalās arī ar kādu īpašu Valentīndienas salduma recepti – Ilvas rafaello saviem mīļotajiem. Katliņā izkausē 50 g sviesta, tad katliņu noceļ no uguns un pievieno 400 g iebiezināto pienu, visu samaisa un pievieno 400 g kokosa skaidiņas un atstāj uz nakti ledusskapī. Masa sanāk tāda pati kā īstajiem saldumiem. Masu izveido kā bumbiņu, pa vidu ieliekot mandeli bez miziņas, un apviļā kokosa skaidiņās. Ilvai ļoti patīk gatavot saldumus un ar tiem iepriecināt savus mīļos.
Tik daudz pasākumiem rūpēti skaisti klāti galdi. Gan privātiem svētkiem, gan publiskiem saietiem. Ilva dalījusies ar savām receptēm dažādās intervijās žurnāliem un avīzēm, kā arī piedalījusies TV24 rīkotajā šovā “La Dolce Vita” un gatavojusi kopā ar Roberto Meloni. Pēc šī šova ir izdotas pavārgrāmatas, kurās ir iekļautas arī Ilvas radītās receptes.
Ilva ir aktīva dalībniece “Siera klubā”. Vada dažādas meistarklases gan novadā, gan ārpus tā. Piedalījusies arī Novadu Garšas pasākumā Rīgā, pat tur apmeklētāji esot brīnījušies par Ilvas skaistajām rozēm un pat neticējuši, ka no dārzeņiem un augļiem tādas varot izgriezt.
2023. gadā piedalījās arī Dobeles PIUAC Leader projektā “Vecāku skola – jauni izaicinājumi ģimenēm pandēmijas un ģeopolitisko apstākļu ietekmē”, kura ietvaros dalījās ar savām zināšanām, kā sagatavot veselīgas un maciņam draudzīgas maltītes Ziemassvētku/Jaungada galdam, Lieldienu galdam un Dārza svētkiem.
Dobeles Ābolu svētkos ceptā kūka “Saules meitas rudens valsis” ieguva augstāko novērtējumu – “Ābolu karalienes” titulu. Ilvas kūka izcēlās ar izsmalcinātu izskatu un izcilu garšu.
Ilva vienmēr ir krāšņa, eleganta un pamanāma – Aucei ir, ar ko lepoties!